tirsdag 13. januar 2009

Vi begynte på et prosjekt før jul som het "Digitale fortellinger". Det gikk ut på at vi skulle lage en fortelling som omhandlet et bestemt tema. Vi hadde flere temaer å velge mellom; mot, å våge å være annerledes, ungdom og identitet, møte mellom ulike kulturer, kontroll, vennskap og materialisme. Fortellingene vi lagde skulle så fremstilles digitalt! Dette kunne vi gjøre litt som vi ville; mange valgte photostory, men det var flere som valgte andre måter å vise frem historien sin på.




Å skulle lage en fortelling er ikke helt nytt i norsken akkurat. Men å skulle bruke virkemidler som musikk, bilder, filmer og hva annet vi kunne kommet på, er relativt nytt. I hvert fall for meg! Vi har brukt data før i norsken i år, og jeg mener at det er både nyttig og morsomt. Vi får både erfart hvordan det er å presentere stoffet på en kreativ og annerledes måte samtidig som vi kanskje har det mer gøy enn om vi skulle gjort den samme type arbeid "hele" tiden.

Hva vår fortelling handler om kommer jeg ikke til å legge ut her akkurat nå, fordi det oppstod problemer og derfor fikk vi ikke fremført. Vi valgte nemlig å filme deler av fortellingen selv. Dette viste seg å by på en del problemer, blant annet å klare å åpne filmene våre i et redigeringsprogram og å klare å vise filmen i steden for at man bare hørte lydene. :P


Det var utrolig kjedelig at det ikke fungerte med filmen vår, men vi får vist den senere. Prosessen med å lage filmen har vært veldig spennende. Vi valgte temaet å våge å være annerledes som er et ganske interessant tema. Hvordan vi har tolket dette sier jeg, som sagt, ikke nå :) Vi har tatt utgangspunkt i den historien vi lagde og prøvd best mulig å finne musikk, bilder og film som fremmer budskapet vårt. Derfor var det vi valgte å filme selv, så vi fikk det ordentlig tilpasset historien og slik vi ville ha det.


De andres fremføringer hadde mye bra løsninger og fine historier og/eller budskap. Det var masse kreativitet og det var mange forskjellige fortellinger. Jeg synes det var et veldig godt eksempel på hvor forskjellig vi tenker og hva vi legger i ord og begreper. Man får dermed oppleve en helt ny måte å se ting på.






bildet er hentet fra nrk.no

Ingen kommentarer: